Links


Machair Folk

Machair Folk is een in 1999 ontstane traditionele ierse folk band die hart en ziel legt in het maken en performen van traditionele Ierse volksmuziek. De muzikanten, ieder met een eigen muzikaal verleden, bespelen diverse instrumenten. Het repertoire, mede ook door sterke vocale krachten kent hierdoor veel variatie en bijzondere arrangementen. Instrumentals (jigs, reels, hornpipes, polka's etc.) danwel vocale nummers (drinkin' - Love- songs, ballads etc.) houden dit repertoire constant in beweging. Ierse Folk wordt sinds 1981 door enkelen van ons onder de aandacht van het publiek gebracht.

Keltisch Midzomer Festival

Het  Keltisch Midzomer Festival of Coamhaim (Litha) wordt in 2010 voor de vijfde keer georganiseerd door Rapalje Celtic Folk, de Stichting Bruisend Bad Nieuweschans, De Oude Remise en Cooking Highlander. Zij organiseren gezamenlijk ook het Keltisch Midwinter Festival Yule

Clan MacBeth Pipe Band

The Clan MacBeth Pipe Band is een doedelzakband naar Schotse traditie, gevestigd in de stad Groningen. De band, opgericht op 1 juli 1987, laat sinds 1990 haar Schotse klanken horen op allerlei feestelijke of gedenkwaardige bijeenkomsten en festiviteiten in de stad Groningen, het ommeland maar ook ver daarbuiten.

Theatercafe Pierement

Theatercafe Pierement 

Muziekcafe De Tibbe

Muziekcafe "De Tibbe" heeft iedere 3e zondag van de maand een live optreden van een band of een artiest.
Vanaf 15.30 uur is het cafe geopend, de muziek begint rond 16.00 uur tot ongeveer 18.30 uur. Entree is gratis zodat het voor een ieder toegankelijk is.

Rapalje Celtic Folk

Rapalje Celtic Folk Ierse, Schotse (en Nederlandse) folk op eigenwijze wijze. Dieb, William en Maceál zingen en spelen op muziekinstrumenten zoals viool, tin-whistle, gitouki, trekharmonica, mondharmonica, bodhrán en theekistbas. Gekleed in middeleeuwse kilt speelt de groep op veel verschillende gelegenheden zoals (folk-) festivals, (theater-) concerten, (middeleeuwse) feesten, cafés en bruiloften. Deze verscheidenheid aan muziekinstrumenten en een afwisselend repertoire van Ierse en Schotse dansmelodien, 3 stemmig gezongen liederen en een originele presentatie maakt een optreden van Rapalje tot een bijzondere act.

Stichting Bruisend Bad Nieuweschans

De Stichting Bruisend Bad Nieuweschans stelt alles in het werk om in de oude vesting aan de grens bruisende activiteiten te laten plaats vinden.
Met één doel:
het bevorderen van de leefbaarheid van (Bad) Nieuweschans en omgeving en het stimuleren van de locale en regionale economie.

De Oude Remise

De Oude Remise: een culturele pleisterplaats in regio en provincie.
Buiten de openingstijden vinden concerten, voorstellingen en markten plaats. En uiteraard is deze monumentale omgeving ook exclusief te reserveren voor zakelijke en particuliere doeleinden. 

Cooking Highlander

Cooking Highlander verzorgt de algehele catering op diverse Keltische- en Middeleeuwse-evenementen. U vindt bij ons diverse vlees, vis en vegatarisch gerechten. Alle producten worden geserveerd in keltisch aardewerk waarmee de beleving compleet is.

The Celtic Shop

De Celtic Shop is al lang een begrip in Nederland en België. Vanuit de passie voor Ierland zijn Henk en Loes in 1993 op een beperkte locatie een winkel begonnen in Bergen op Zoom (NL).

Celtann

Celtann

Omdat ze geboren is in een muzikale familie, was er voor haar bijna geen ontsnappen aan het muzikantschap. Ze pikte de folkmuziek op na gestrand te zijn in een kleine Ierse pub in Groningen. Ze kwam in aanraking met vele geweldige muzikanten en luisterde vooral naar artiesten als Alan Burke, Niamh Parsons en Andy Irvine. Ondanks de incidentele neiging naar baldadige pubsongs, wilde muziekavonden in de bar, heeft Annemarie in Fling de inspiratie gevonden voor de meer ingetogen muziek en zang. Vele nachten oefenen met 'haar jongens' en het werken aan een nieuwe Fling CD hebben het schrijven van liedjes teweeg gebracht en een nieuwe wijze van het spelen en zingen van de muziek die haar zo na aan het hart ligt...

Fling

Fling is de naam voor een band bestaande uit vier personen; Evertjan 't Hart, Annemarie de Bie, Peter Zijlstra en Philip Masure. Een groep van begaafde muzikanten, die hun interpretatie van de traditioneel Ierse zang en muziek weergeven, genesteld in hun liefde en respect voor de Ierse cultuur. Wat betreft het gebruik van bandnaam bij Fling is deze keuze zeer toepasselijk, gezien de melodie waarnaar ze zich zelf genoemd hebben bij vlagen wild, ruig en rusteloos is, maar bovenal echt, ontdaan van ieder cliché of gemaaktheid, een bruisende en levende "sound "

Cafe 't Haventje

Cafe 't Haventje
Haven 6
9891 BA  EZINGE
Cafe 't Haventje

Cafe De Brug

Cafe De Brug
Torenstraat 2
9891 AG  EZINGE
Cafe De Brug

Eltjo.org

De agendasite voor Keltische muziek van Eltjo
Eltjo.org


Copyright (C) The CraicContact: thecraic@judkins.org